Warmtepompen

Voordelen van de warmtepomp

De warmtepomp is net als zonnepanelen de milieuvriendelijkste oplossing, daar waar zonnepanelen hun energie halen uit zonlicht, haalt de warmtepomp zijn energie uit de bodem en de lucht. Door zijn lage watertemperatuur, wordt een lucht/water warmtepomp veelal gebruikt in combinatie met vloerverwarming en ventiloconvectoren!

Zo kan een warmtepomp U enkele voordelen opleveren, de belangrijkste zijn:

Het E-peil van Uw woning

Sinds 2016 mag het E-peil van Uw woning maximaal E50 bedragen. De overheid dwingt ons dus om energiezuinig te bouwen. De boetes voor het niet halen van het vereiste E-peil kunnen oplopen tot driemaal de investeringskost. NEGEREN is dus zeker GEEN optie.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een alternatief voor de traditionele verwarmingsinstallaties. Zo verminder je de CO2-uitstoot met 50% ten opzichte van een stookolieketel, voor een gaswandketel is dat 40% en voor een condensatieketel 30%! Mocht je kiezen voor een groene oplossing, dan kan je het zelfs tot nul herleiden met zonnepanelen!!!

 Energiefactuur

Electriciteit kost de dag van vandaag veel geld en de prijzen blijven stijgen en het ziet er niet naar uit dat dit zal wijzigen in de toekomst. Je kan met een warmtepomp tot 40% besparen op je energiefactuur!!! Zeker als je weet dat je enkel electriciteit nodig hebt om de compressor van je pomp te laten draaien, de rest van de energie komt uit de natuur!!

Onderhoud

Een warmtepomp vraagt weinig onderhoud, een ketel op mazout of gas daarentegen vraagt regelmatig onderhoud om het rendement optimaal te houden en we hebben ook geen schoorsteen nodig voor onze warmtepomp!

Subsidies

De volgende susidies zijn momenteel van kracht bij residentiele renovatie:

Geothermie: 4000€, Lucht/water: 1500€, Lucht/lucht: 300€

Wanneer er geen aardgas aansluiting mogelijk is in de straat, mag je het bedrag verdubbelen.

Voor nieuwbouw woningen heeft het een impact op het E-peil en kan je een korting krijgen op de onroerende voorheffing van 50% bij E30 voor 5 jaar en 100% bij E20 voor 5 jaar als alle voorwaarden voldaan zijn.

Rendement en verbruik

Een warmtepomp heeft ons een rendement van 400%, terwijl een verwamingsketel er slechts 95% kan halen!! Daar enkel de compressor 1/4 aan input van electriciteit nodig heeft om het proces tot stand te brengen, halen we nog 3/4 van de energie uit de natuur afhankelijk van het type warmtepomp lucht of grond.

Voordelen

Door het lage energie input en het hoge rendement, zijn er voordelen verbonden aan een warmtepomp:

Lagere inpact voor het milieu door gebruik aan hernieuwbare energie. Is een duurzame oplossing voor het steeds erger wordend milieuprobleem in tegenstelling tot de traditionele verwarming op stookolie of gas die milieuonvriendelijk zijn.

Het lagere verbruik van energie en het hoger rendement heeft als voordeel dat de energiefactuur merkelijk lager zal zijn.

Door de steeds strengere normen van de overheid op het energiepeil van onze woningen, kan een warmtepomp zorgen voor een beter energiepeil.

Wij hebben zeer goede ervaring met volgende merken:

FUJITSU en SAMSUNG